from €0,00
Book Now

Ανατολία – Μεσοποταμία αρχαία βασίλεια Κομμαγηνής |12.04.2023, 30.04.2023, 01.10.2023 : Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ, από 1129 ευρώ με τους φόρους

Not Rated

Duration

9 ημέρες

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Διοργανωτής ταξιδίου είναι το Versus Travel ,
Όλα τα πακέτα εκδρομών με συνεργαζόμενα γραφεία με το Lamos Travel Agency θα τα βρείτε ακριβώς στην ίδια τιμή με αυτή του διοργανωτή χάρην στην καλή συνεργασία των 2 γραφείων και την καλή εξυπηρέτηση των καλεσμένων μας .Πριν ολοκληρώσετε οποιαδήποτε ενέργεια σας συστήνουμε να επικοινωνήσετεμε το γραφείο μας για την διαθεσιμότητα .

Ταυτότητα ταξιδιού

Προσεκτικά και ευρηματικά σχεδιασμένο πρόγραμμα στην Ανατολία και τη Μεσοποταμία, με εξαιρετικό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, με πολύ χρόνο σε επισκέψεις σε συγκλονιστικά μνημεία, με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Μέσα σε 9 ημέρες καλύπτουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της νοτιοανατολικής Τουρκίας με ένα στιβαρό πρόγραμμα περιηγήσεων, που καλύπτει όλα τα ενδιαφέροντα. Με επιλεγμένες διανυκτερεύσεις σε ιστορικές πόλεις, όπως την Αντιόχεια, το Μάρντιν και την Ούρφα και με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που δεν καλύπτουν επιδερμικά τα μεγαλειώδη μνημεία της περιοχής αλλά εμβαθύνουν στην ιστορία και στον πολιτισμό με τρόπο μοναδικό. Ένα συγκλονιστικό ταξίδι στην Ανατολία τη μυθική χώρα των απέραντων αυτοκρατοριών, των ατέλειωτων καραβανιών, των περιπλανώμενων φυλών, των θρησκειών, των αιρέσεων, των δογμάτων, των οικουμενικών συνόδων, των σχισμάτων, των ασκητών.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα μοναδικό οδοιπορικό στην Ανατολία και τη Μεσοποταμία. Οι επιλεγμένες επισκέψεις μας σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους κλπ. προσφέρουν στους ταξιδιώτες μας μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου. Ξεκινάμε από το Ντιγιάρμπακιρ και το Μάρντιν με το μοναστήρι Ντεϊρούλ Ζαφαράν, επισκεπτόμαστε το Γκεμπεκλί Τεπέ και την Ούρφα και παρατηρούμε τα κυψελοειδή σπίτια από πηλό στη Χαρράν. Ανεβαίνουμε στο όρος Νεμρούτ με τον τύμβο των βασιλέων της Κομμαγηνής και συνεχίζουμε στην Γκαζιαντέπ με τα ψηφιδωτά από το αρχαίο Ζεύγμα. Το ταξίδι μας τελειώνει στην ιστορική Αντιόχεια, από όπου παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στην περιοχή διαμορφώσαμε το πιο πλήρες και γεμάτο πρόγραμμα στην Ανατολία και τη Μεσοποταμία, ένα πρόγραμμα όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και έμφαση στο πολιτιστικό στοιχείο. Ταξίδι απαιτητικό, που απαιτεί πολύ καλή γνώση της περιοχής, κάτι που το Versus έχει ήδη εξασφαλίσει.

 

Μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα ξεχωρίζει για τα παρακάτω:

 • Τέλειες προαγορασμένες πτήσεις με πρωινή άφιξη στο Ντιγιάρμπακιρ και βραδινή επιστροφή από την Αντιόχεια, για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον χρόνο στο ταξίδι μας.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή. Μένουμε σε ιστορικές πόλεις όπως το Μάρντιν, την Ούρφα και την Αντιόχεια.
 • Εκπλήξεις που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα και αυξάνουν την εμπειρία. Κρυμμένα μυστικά που μας γνωρίσουν μια άλλη Ανατολία δίνοντας έμφαση στο πολιτιστικό στοιχείο με ειδικές επισκέψεις–δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει και δεν θα βρείτε σε άλλα προγράμματα.
 • Επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι Ντεϊρούλ Ζαφαράν, του 5ου αι., στο Μάρντιν, από τα ελάχιστα σωζόμενα χριστιανικά μοναστήρια της εποχής του Βυζαντίου, όπου μάλιστα η λειτουργία γίνεται ακόμη στα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Χριστού!
 • Επίσκεψη στο Γκεμπεκλί Τεπέ, το αρχαιότερο λατρευτικό κέντρο του κόσμου.
 • Εκδρομή στη Χαρράν με τα παμπάλαι κυψελοειδή κωνικά σπίτια από πηλό!
 • Ανεβαίνουμε στο μεγαλειώδες όρος Νεμρούτ με το ιεροθέσιο και τον τύμβο των βασιλέων της Κομμαγηνής, ένας εκπληκτικός αρχαιολογικός χώρος που αποτελεί μνημείο της UNESCO!
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις στις πόλεις που επισκεπτόμαστε: στο Ντιγιάρμπακιρ, το Μάρντιν, την Ούρφα, την Γκαζιαντέπ, την Αντιόχεια.
 • Επίσκεψη στο καταπληκτικό Μουσείο της Γκαζιαντέπ με τα θαυμάσια ψηφιδωτά δάπεδα από την αρχαία πόλη Ζεύγμα.
 • Ερχόμαστε σε παλιά χάνια για να απολαύσουμε τον καφέ μας ή ένα μυρωδάτο τσάι, και κάνουμε τα ψώνια μας σε παραδοσιακές σκεπαστές αγορές και μπεντεστένια.
 • Επίσκεψη στο σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αντιόχειας!
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός που θα βρίσκεται συνέχεια μαζί σας.

Αναχωρήσεις

12/4, 30/4, 1/10

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/4/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα – Τιμή από 1129€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 1129 € 0 €
Twin Room 1129 € 0 €
Triple Room 1129 € 0 €
Single Room 1499 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/4/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα – Τιμή από 1129€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 1129 € 0 €
Twin Room 1129 € 0 €
Triple Room 1129 € 0 €
Single Room 1499 € 0 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/10/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα – Τιμή από 1129€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 1129 € 0 €
Twin Room 1129 € 0 €
Triple Room 1129 € 0 €
Single Room 1499 € 0 €
View More

HIGHLIGHTS

 • Οι γιγαντιαίες πέτρινες μορφές στο όρος Νεμρούτ, ηλικίας περίπου 2.000 ετών, με τον τύμβο των βασιλέων της Κομμαγηνής!
 • Ο αρχαιολογικός χώρος στο Γκεμπεκλί Τεπέ, που θεωρείται από τους πρώτους λατρευτικούς χώρους στον κόσμο.
 • Το μοναστήρι Ντεϊρούλ Ζαφαράν, από τα ελάχιστα σωζόμενα χριστιανικά μοναστήρια του Βυζαντίου, με τη λειτουργία να γίνεται ακόμη στα αραμαϊκά!
 • Τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα από την αρχαία πόλη Ζεύγμα, στο αρχαιολογικό μουσείο της Γκαζιαντέπ.
 • Τα κυψελοειδή κωνικά σπίτια από πηλό στη Χαρράν.
 • Η πόλη της Αντιόχειας με το σπουδαίο αρχαιολογικό της μουσείο.
 • Η «λίμνη με τα ψάρια» (Balikli Gol) στο Ντιγιάρμπακιρ.
 • Η υπέροχη γέφυρα με τις δέκα παράλληλες αψίδες στο Ντιγιάρμπακιρ.

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑ-ΚΙΡ (ξενάγηση) – ΜΑΡΝΤΙΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Ντιγιαρμπακίρ (Diyarbakir), μέσω Κωνσταντινούπολης.
Με την άφιξη μας θα ξεναγηθούμε στην μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας με μεγάλη ιστορία και πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εδώ, πολλοί άνδρες προτιμούν να φορούν ακόμα φαρδιά σαλβάρια και το παραδοσιακό τούρκικο φέσι στην κεφαλή, ενώ και οι γυναίκες συνηθίζουν να δένουν μαύρα μαντίλια χαμηλά σαν βέλο στο πρόσωπό τους. Υπάρχει δε πάντα κάτι το απροσδιόριστο στον αέρα, μία περίεργη αίσθηση ότι τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά.
Θα περάσουμε από την βόρεια πύλη Harput Kapisi των καλοδιατηρημένων βυζαντινών τειχών από μαύρο βασάλτη με τις τέσσερις μνημειακές πύλες και τους 72 οχυρωματικούς πύργους, και θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα στενά σοκάκια και τα αραβικού ρυθμού τζαμιά. Θα δούμε το τέμενος της Παρασκευής Ulu Cami, με τις χαρακτηριστικές άσπρες και μαύρες λωρίδες λιθοδομής, το παλιό χάνι Hasan Pasa Ηani με τα μικρομάγαζα που έχουν απομείνει και ένα μέρος των τειχών. Πριν την αναχώρησή μας προτείνουμε ένα τούρκικο τσάι στο ατμοσφαιρικό Buyuk Kervansaray Hotel. Αργά το απόγευμα διατρέχοντας νότια ένα μέρος της απέραντης κοιλάδας της Μεσοποταμίας, ανάμεσα στους θρυλικούς από την ιστορία ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη θα φτάσουμε στο γραφικότατο Μάρντιν.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΡΝΤΙΝ – DEYRUL ZAFARAN – ΜΑΡΝΤΙΝ

Πρωινή περιήγηση στο Mardin, με υπέροχα δείγματα τοπικής αρχιτεκτονικής που αποτελεί ένα από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών καθώς και του πρίγκηπα της Αγγλίας Κάρολου. Είναι ένας όμορφα διατηρημένος οικισμός, χτισμένος από ροδόχρωμο ασβεστόλιθο στις κατωφέρειες ενός λόφου, με αμάλγαμα πληθυσμών από τα γύρω κράτη. Το κτίριο του Μουσείου, το Ταχυδρομείο, το Διοικητήριο, οι οθωμανικοί μεντρεσέδες και το ιρακικοσελ τζουκικής τεχνοτροπίας τέμενος Ulu Cami, θα κερδίσουν το ενδιαφέρον μας. Και μετά θα κατέβουμε στο παζάρι να χαζέψουμε τον κόσμο να ψωνίζει και τα γαϊδουράκια να διεκδικούν δρόμο ανάμεσά μας για να μεταφέρουν τις πραμάτειες.
Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να περιήγηση και φωτογράφηση στα στενά γραφικά σοκάκια και τσάι στις σκιερές βεράντες με την απρόσκοπτη θέα στους μιναρέδες και στην κοιλάδα της Μεσοποταμίας που απλώνεται στο βάθος. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Deyrul Zafaran που χτίστηκε το 495 μ.Χ. σε εξαιρετική τοποθεσία , και αποτελούσε παλαιότερα την έδρα του Συρορθόδοξου Πατριαρχείου. Είναι ένα από τα ελάχιστα χριστιανικά μοναστήρια της εποχής του Βυζαντίου που έχουν απομείνει και είναι συγκινητικό να σημειώσουμε ότι η λειτουργία εδώ γίνεται ακόμη στα Αραμαϊκά, την γλώσσα του Χριστού!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΑΡΝΤΙΝ – ΓΚΕΠΕΚΛΙ ΤΕΠΕ – ΟΥΡΦΑ

Αναχώρηση οδικώς για την Ούρφα ή Σανλί Ούρφα (ένδοξη Ούρφα, Sanli Urfa) όπως είναι το νέο της όνομα, χαρακτηρισμός που της δόθηκε πρόσφατα από το κράτος σαν ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά της στο αγώνα της ανεξαρτησίας.
Λίγο πριν φτάσουμε στην πόλη όμως θα έχουμε την τύχη να είμαστε από τους πρώτους ταξιδιώτες που θα επισκεφτούν και θα γνωρίσουν από κοντά το αρχαιότερο λατρευτικό κέντρο του κόσμου, Το Γκεπεκλί Τεπέ (Gopekli Tepe)!
Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο πάνω σε ύψωμα 760 μέτρων, όπου έχουν ανακαλυφθεί προϊστορικοί ναοί της Νεολιθικής εποχής, οι οποίοι έχουν χρονολογηθεί περίπου στο 9.500 π.Χ!
Οι ναοί περιλαμβάνουν μεγάλιθους σε κυκλικό σχήμα, οι δε πέτρινοι στύλοι έχουν σχήμα Τ και επάνω τους έχουν χαραχθεί ανάγλυφες μορφές ζώων όπως βόδια, αλεπούδες, σκορπιοί και φίδια. Οι ερευνητές εικάζουν ότι ο χώρος χρησιμοποιούταν για τελετές γονιμότητας και πιστεύουν ότι οι μεγάλιθοι στο κέντρο των κύκλων συμβολίζουν την γυναίκα. Αν αναλογιστούμε ότι οι ναοί στην Κνωσσό είναι του 1700 π.Χ και το Stonehedge στην Αγγλία του 2.500 π.Χ, αντιλαμβανόμαστε την τεράστια κοινωνική σημασία και σπουδαιότητα του αρχαιολογικού χώρου στο Γκεπεκλί Τεπέ.
Φτάνοντας στην πόλη και μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, θα κάνουμε μια πρώτη γνωριμία της πόλης. Η Ούρφα εκτείνεται κατά μήκος μιας κοιλάδας με θαυμαστούς κήπους με τριαντάφυλλα, που περιβάλλονται από θρησκευτικά συγκρο-τήματα με τζαμιά, μεντρεσέδες, κορανικές βιβλιοθήκες πτωχοκομεία, την περίφημη λίμνη με τα ψάρια (Balikli Gol) και το σπήλαιο στο οποίο σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο προφήτης Αβραάμ (Hazreti Ibrahimin Dogum Magarasi) ένας από τους μεγαλύτερους προφήτες και του Ισλάμ. Θα περιηγηθούμε λοιπόν, θα βγάλουμε άπειρες φωτογραφίες και θα απολαύσουμε καφέ και τσάι στις αψιδωτές βεράντες με απαράμιλλη θέα…
Διαμονή και δείπνο σε ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

4η ημέρα: ΟΥΡΦΑ – ΧΑΡΡΑΝ – ΟΥΡΦΑ

«Και ο Θάρα πήρε τον γιό του τον Αβραάμ, και τον Λωτ, τον γιό του Αρράν, τον εγγονό του, και την νύφη του Σάρα, τη γυναίκα του Αβραάμ, του γιού του, και μαζί βγήκαν από την Ουρ των Χαλδαίων για να πάνε στην γη Χαναάν, και ήρθαν μέχρι την Χαρράν, και κατοίκησαν εκεί» Αυτά αναφέρει η Βίβλος σχετικά με τον πιο διάσημο κάτοικο της Χαρράν που κατοίκησε εδώ μερικά χρόνια γύρω στο 1900 π.Χ.
Σήμερα λοιπόν, μετά το πρωϊνό η διαδρομή θα οδηγήσει και εμάς νότια στη Χαρράν (Harran), με τα παμπάλαια κυψελοειδή κωνικά σπίτια από πηλό. Θα δούμε το αρχαίο κάστρο από την εποχή των Χετταίων, που ξανάχτισαν οι Φατιμίδες το 1059 όταν κατέλαβαν την πόλη, με τους πολυγωνικούς οχυρωματικούς πύργους, τα ερειπωμένα τείχη του 8ο αιώνα από τον τελευταίο χαλίφη των Ωμεϊάδων Maravin II με τον τετράγωνο μιναρέ του. Θα δούμε επίσης ότι έχει απομείνει από το αρχαιότερο πα-νεπιστήμιο του κόσμου καθώς και τις πύλες της Βαγδάτης και του Χαλεπιού που σώζονται μέχρι τις μέρες μας. Το σημαντικότερο όμως είναι η παρουσία μας εδώ και η αίσθηση της επιστροφής στο μακρινό παρελθόν, ανάμεσα στα ερείπια με τις βιβλικές ιστορίες και τους θρύλους …
Επιστροφή στην Ούρφα για να συνεχίσουμε την επίσκεψη. Θα δούμε τον λόφο με το φρούριο που δεσπόζει της πόλης, και πιστεύεται ότι βρισκόταν ο θρόνος του βιβλικού βασιλιά Nemrut, ιδρυτή της Ούρφας.
Σειρά έχει τώρα το πολύχρωμο ξακουστό παζάρι, το ωραιότερο της Ανατολίας. Στενά σοκάκια με λογής-λογής πραμάτειες, το παλιό μπεντεστένι (Bedesten) με αμέτρητα χαλιά και κιλίμια και η σκεπαστή αγορά (kapali carsi) με κρεμαστά φυλαχτά, φανταχτε-ρά τζεβαϊρια, μπακιρένια σκεύη, μεταξωτά μαντίλια και ότι άλλο μπορεί να συλλάβει η φαντασία μας...
Και στο παλιό χάνι, τώρα γεμάτο καφενέδες, θα απολαύσουμε τον καφέ μας ή ένα μυρωδάτο τσάι, παρατηρώντας τις φυσιογνωμίες των ανθρώπων με τις γενειάδες, τα σαλβάρια και τα φέσια, βγαλμένες θαρρείς από τις χίλιες και μία νύχτες…
Ελεύθερος χρόνος για να βιώσουμε και κατ’ ιδίαν την ατμόσφαιρα της μεθυστικής ανατολής…
Το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε ένα από τα ιδιαίτερα τοπικά κέντρα, με παραδοσιακή μουσική, αναπαραστάσεις εθίμων και δείπνα σπεσιαλιτέ που φέρει το όνομα Sira Gecesi… Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΟΥΡΦΑ – ΝΕΜΡΟΥΤ ΝΤΑΓ – ΟΥΡΦΑ

Σήμερα θα περιηγηθούμε στην εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς ορεινή περιοχή του Αντιγιαμάν (Adiyaman). Θα δούμε το μεγάλο υδάτινο φράγμα του Ατατούρκ στον Ευφράτη ποταμό, που έχει μετατρέψει τις γύρω άγονες περιοχές σε γη της επαγγελίας και θα ανεβούμε μέσα από χαράδρες και φαράγγια στο περίφημο όρος Νεμρούτ Νταγ (Nemrut Dag) με το ιεροθέσιο και τον τύμβο των βασιλέων της Κομμαγηνής.
Το 1881 μία ομάδα Οθωμανών γεωλόγων έμεινε έκθαμβη με την ανακάλυψη κολοσσιαίων αγαλμάτων στην κορυφή του Όρους Νεμρούτ Νταγ. Το 1953 οι εργασίες της αμερικάνικης σχολής ανατολικών ερευνών αποκατέστησαν το μνημείο, που αποτελεί μοναδικότητα στον κόσμο.
Η ιστορία αναφέρεται σε ένα μικρό βασίλειο που αποσπάστηκε από την αυτοκρατορία των Σελευκιδών, του οποίου ο πρώτος βασιλιάς Μιθριδάτης ο Καλλίνικος πίστευε ότι έλκει την καταγωγή από τον Σέλευκο τον Νικάτωρα, ιδρυτή της Δυναστείας και τον Δαρείο τον Μεγάλο των Περσών..! Ο γιός του, βασιλιάς Αντίοχος ο 1ος ο Επιφανής το 64 μ.Χ. θεωρώντας τον εαυτό του ισάξιο με τους θεούς του Ελληνικού Δωδεκάθεου και ίσως αθάνατο, κατασκεύασε ένα ιερό ακριβώς πάνω στην κωνική κορυφή του όρους Νεμρούτ Νταγ, και το κόσμησε με δύο σειρές αγαλμάτων, στην ανατολική και τη δυτική πλευρά , των Ολύμπιων θεών , της Κομμαγηνής ως θεά της τύχης και της αφθονίας, και του εαυτού του… όλα γιγαντιαίου μεγέθους και ισοϋψή..!
Πρόκειται για μια θαυμάσια και μοναδική επίσκεψη στο κορυφαίο αυτό μνημείο – κορωνίδα του ανθρώπινου ναρκισσισμού και ματαιοδοξίας.
Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε για διανυκτέρευση στην Ούρφα.

6η ημέρα: ΟΥΡΦΑ – ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ (Ξενάγηση) – ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ

Αναχώρηση οδικώς για τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας, δια μέσου μιας πόλεως που τα τελευταία χρόνια ήρθε στην επικαιρότητα εξαιτίας της πολύ επιτυχημένης Ελληνοτουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Τα σύνορα της αγάπης» και του μπακλαβά…Την Γκαζί Αντέπ (Gazi Antep). Φτάνοντας στην πόλη θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με επίσκεψη στο κορυφαίο αξιοθέατο που δεν είναι άλλο από το μουσείο των ψηφιδωτών.
Όταν κατασκευάστηκε το μεγάλο φράγμα Ataturk στον ποταμό Εφράτη, η αρχαία πόλης Ζεύγμα σκεπάστηκε από τα νερά, και τα θαυμάσια ψηφιδωτά δάπεδα που κοσμούσαν τις βίλλες των αρχόντων διεσώθηκαν από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και μεταφέρθηκαν κατόπιν συντήρησης στο ομώνυμο Μουσείο της Γκαζιαντέπ. Υπέροχες μυθολογικές παραστάσεις από την αστείρευτη Ελληνική μυθολογία και μεταξύ αυτών η σπάνια εικόνα του πανούργου Οδυσσέα που διακρίνει ανάμεσα στα κορίτσια που παίζουν τον Αχιλλέα, ντυμένο από την μητέρα του με γυναικεία ρούχα, και τον πείθει να συμμετάσχει στον Τρωικό πόλεμο..!
Στη συνέχεια θα κάνουμε έναν ευχάριστο περίπατο στο πολύβουο ιστορικό κέντρο με το σκεπαστό αψιδωτό παζάρι και τα παλιά χάνια και ακολούθως θα απολαύσουμε μπακλαβάδες και σερμπέτια στο περίφημο ιστορικό μαγαζί Imam Cagdas, το ωραιότερο ίσως μπακλαβατζίδικο της χώρας..!
Κατόπιν θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς τα νότια για να φτάσουμε επιτέλους και στην περιλάλητη και ξακουστή Αντιόχεια.
Άφιξη και διαμονή στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ

Μετά από ένα πλούσιο πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την πρωινή μας γνωριμία με την πόλη, αρχίζοντας από την σκαλισμένη σε βράχο εκκλησία του Αγίου Πέτρου (St Pierre Kilisesi).
Στην Αντιόχεια πιστεύεται πως έζησε και δίδαξε ο Απόστολος Πέτρος μεταξύ 42 και 48 μ.Χ. και σε αυτόν είναι αφιερωμένη η πρώτη εκκλησία που βρίσκεται στην σπηλιά ενός απότομου βράχου. Εντυπωσιακή τοποθεσία και συγκινητική επαφή με την Αντιόχεια των πρωτοχριστιανικών χρόνων.
Βέβαια το κόσμημα της πόλης είναι το σπουδαίο Αρχαιολογικό Μουσείο και σ ’αυτό θα αφιερώσουμε στην συνέχεια μια ενδελεχή και πολύ απολαυστική επίσκεψη. Εντυπωσιακές ανάγλυφες στήλες τοπικών βασιλείων του 10ου π.Χ αιώνα, ταμπλέτες με όρκους πίστης του πρίγκηπα-διαδόχου του Ασσουρμπανιπάλ, βασιλιά των Ασ-συρίων, περίτεχνα γυναικεία κοσμήματα και στο-λίδια, αργυρά και χρυσά νομίσματα από τα βασίλεια των Σελευκιδών και μια ατέλειωτη παρουσίαση εξαιρετικών μωσαϊκών δαπέδων που βρέθηκαν σε πολυτελείς κατοικίες και δημόσια λουτρά της Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής εποχής…
Μετά από αισθήματα πληρότητας που δημιουργεί η οπτική επαφή και άμεση εμπειρία με τόσα σημαντικά εκθέματα από χιλιετίες του ανθρώπινου πολιτισμού, καιρός να κατευθυνθούμε στην παλιά συνοικία, στον πολύβουο μαχαλά.
Εδώ θα αρχίσουμε από το Habibι Naccar Camii και θα περιηγηθούμε στην παλιά συνοικία, με τζαμιά και μιναρέδες, με πέτρινα σπίτια, όμορφες εσωτερικές αυλές, σοκάκια με πολύχρωμα παζάρια, μικρά μαγαζιά, ξυλόφουρνους με λαχταριστές ζεστές λιχουδιές, παλιά χαμάμ και πανδοχεία και σχεδόν πάντα καταλήγουμε στο Kursunlu Han, ένα παλαιό παραδοσιακό χάνι, για τσάγια, καφέ, ντόπια κεμπάπ και φυσικά κιουνεφέ με παγωτό, η σπεσιαλιτέ της Αντιόχειας για την οποία φημίζεται.
Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για προσωπικές περιηγήσεις στην μεθυστική ατμόσφαιρα της Ανατολής, όπου «ο περιλάλητος βίος της Αντιοχείας, ο ενήδονος, ο απόλυτα καλαίσθητος», σύμφωνα με τα ιστορικά ποιήματα του μεγάλου Καβάφη…
Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ – Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωϊνό αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιστροφή αεροπορικώς στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης. Και έτσι φτάνουμε φίλοι μας στο τέλος αυτού του υπέροχου ταξιδιού.
Αλλά το Ταξίδι δεν τελειώνει εδώ.
Θα συνεχίζεται πάντα σαν διαρκής ανάμνηση και γλυκιά νοσταλγία..!

9η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Durations

5 - 7 ημέρες

Tour's Location

from €0,00

You might also like

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!