from €0,00
Book Now

Μόναχο σαν παραμύθι με ρομαντικό δρόμο, Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ | Φεβρουάριος – Ιούλιος 2023 : Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ, από 599ευρώ

Not Rated

Duration

6 ημέρες

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Διοργανωτής ταξιδίου είναι το Versus Travel ,
Όλα τα πακέτα εκδρομών με συνεργαζόμενα γραφεία με το Lamos Travel Agency θα τα βρείτε ακριβώς στην ίδια τιμή με αυτή του διοργανωτή χάρην στην καλή συνεργασία των 2 γραφείων και την καλή εξυπηρέτηση των καλεσμένων μας .Πριν ολοκληρώσετε οποιαδήποτε ενέργεια σας συστήνουμε να επικοινωνήσετεμε το γραφείο μας για την διαθεσιμότητα .

Ταυτότητα ταξιδιού

Μόναχο, αλλά όχι μόνο αυτό… Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να οργανώνει ακόμη και τα σύντομα ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις όχι σαν απλά city break αλλά σαν ολιγοήμερες ταξιδιωτικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες, σας προτείνει μία καταπληκτική απόδραση στο πανέμορφο και πολύ ενδιαφέρον Μόναχο και μαζί με αυτό σας ξεναγεί στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, στον διάσημο Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας, στην ιστορική και κουκλίστικη Νυρεμβέργη, στο Σάλτσμπουργκ του Μότσαρτ και στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ των 2 χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (η επίσκεψη στο Ίνσμπρουκ πραγματοποιείται στο 6ήμερο και 7ήμερο πρόγραμμα).

Άρα μιλάμε για ένα πραγματικά φαντασμαγορικό ταξίδι γνωριμίας όχι μόνο με την πλουσιότερη και μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανίας, αλλά και με την άλλη Γερμανία, του Ρομαντισμού, των ποιητών, των ζωγράφων, των παραμυθένιων κάστρων και των καταπράσινων δασών. Γνωρίζουμε τα πιο όμορφα μεσαιωνικά χωριά της Νότιας Βαυαρίας, ακολουθούμε καταπληκτικές διαδρομές μέσα στη φύση, και επισκεπτόμαστε επιπλέον δύο παραμυθένιες και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους αυστριακές πόλεις το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ. Και όλα αυτά με την κλασική οργάνωση του Versus, το οποίο φροντίζει κάθε λεπτομέρεια ώστε να απολαύσουμε αυτή την όμορφη και μεγαλειώδη γωνιά του κόσμου όπως της αξίζει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την ιστορική και χρυσοποίκιλτη Νυρεμβέργη, την οποία επισκεπτόμαστε πριν φτάσουμε στο Μόναχο, τη βάση μας για όλες τις επόμενες ημέρες. Ακολουθεί το Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, η πατρίδα του Μότσαρτ, με τα απίθανα μπαρόκ μέγαρα και το παλάτι όπου γυρίστηκε η «Μελωδία της Ευτυχίας». Ακολουθούν οι ειδυλλιακές Βαυαρικές Άλπεις με τον διάσημο Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Εκεί θα δούμε το παραμυθένιο Κάστρο Νόισβανσταϊν (το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης) αλλά και υπέροχα μεσαιωνικά χωριά. Μεσολαβεί μία ολόκληρη ημέρα με ατελείωτες βόλτες και ξεναγήσεις στο Μόναχο, για να το γνωρίσουμε σε βάθος. Για το τέλος αφήνουμε το αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ στις Αυστριακές άλπεις, με την ιστορία που αρχίζει από τον μεσαίωνα και φτάνει ως τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 20ού αιώνα (η επίσκεψη στο Ίνσμπρουκ πραγματοποιείται στο 6ήμερο και 7ήμερο πρόγραμμα).

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα του Versus στο Μόναχο, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, περιλαμβάνει πέρα από άνετη και πολυτελή διαμονή στο Μόναχο, καταπληκτικές εκδρομές στη Νυρεμβέργη, στον Ρομαντικό Δρόμο των Βαυαρικών Άλπεων αλλά και στις Αυστριακές ’λπεις με το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ.

Μόνο στο Versus η εξαιρετικά σπουδαία ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις στο παραμυθένιο κάστρο Νόισβανσταϊν και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, του ρομαντικού δρόμου. Το χειμερινό θέρετρο Γκάρμις, στα σύνορα με την Αυστρία θεωρείται το «St. Moritz της Γερμανίας».

Μένουμε σε κεντρικότατο ξενοδοχείο Courtyard by Marriott city center 4* για εύκολες και άνετες μετακινήσεις με τα πόδια.
Πρωινές πτήσεις στην αναχώρηση και βραδινές στην επιστροφή, για μη χάνουμε ούτε λεπτό.
Ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές ’λπεις και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν.
Βλέπουμε το διάσημο ρομαντικό κάστρο Νόισβανσταϊν (το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης!)
Επίσκεψη στην ιστορική Νυρεμβέργη, τη μόνη γερμανική πόλη που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, τη γενέτειρα του Μότσαρτ, όπου γυρίστηκε και η οσκαρική ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας».
Ημερήσια εκδρομή στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ της Αυστρίας που έχει φιλοξενήσει 2 χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (στο 6ήμερο και 7ήμερο πρόγραμμα)
Έλληνας, ειδικά καταρτισμένος στην ιστορία της Γερμανίας, αρχηγός που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα και όχι τοπικός ελληνόφωνος για μία μόνο ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπουμε… όπως συμβαίνει συνήθως.
Ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά από το Versus.
Αναχωρήσεις:

25/2, 21/3, 29/4, 31/5, 7/7
Τιμές :

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/2/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα. – Τιμή από 599€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 599 € 290 €
Twin Room 599 € 290 €
Triple Room 599 € 290 €
Single Room 949 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/3/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα. – Τιμή από 659€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 659 € 290 €
Twin Room 659 € 290 €
Triple Room 659 € 290 €
Single Room 1009 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  29/4/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα. – Τιμή από 659€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 659 € 290 €
Twin Room 659 € 290 €
Triple Room 659 € 290 €
Single Room 1009 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/5/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα. – Τιμή από 755€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 755 € 290 €
Twin Room 755 € 290 €
Triple Room 755 € 290 €
Single Room 1205 € 290 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  7/7/2023 – Αναχώρηση από Αθήνα. – Τιμή από 769€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Double Room 769 € 0 €
Twin Room 769 € 0 €
Triple Room 769 € 0 €
Single Room 1219 € 0 €
View More

HIGHLIGHTS

  • Επισκεφτείτε το Μουσείο Σβαρόφσκι λίγο έξω από το Ίνσμπρουκ και θαυμάστε τον μεγαλύτερο κρύσταλλο του κόσμου.
  • Περιπλανηθείτε μέσα στα καταπράσινα δάση των Βαυαρικών Άλπεων με τα κρυστάλλινα ποτάμια, τις λίμνες και τις πηγές
  • Δείτε και φωτογραφηθείτε στο Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, το παγκοσμίως διάσημο Νόισβανσταϊν στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας και τα άλλα κάστρα γύρο του.
  • Δείτε τα εντυπωσιακά ζωγραφισμένα σπίτια στο βαυαρικό χωριό Όμπεραμεργκαου
  • Επισκεφτείτε το περίφημο θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν όπου κινηματογραφήθηκαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Χίτλερ το 1936.
  • Συνοδεύστε τον καφέ σας με θεσπέσια σοκολατάκια στη γενέτειρα του Μότσαρτ το Σάλτσμπουργκ
  • Δείτε την (αληθινά) Χρυσή Στέγη στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ, το οποίο επίσης φιλοξένησε 2 χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Itinerary

Expand All
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΟΝΑΧΟ

Άφιξη στο Μόναχο και άμεση αναχώρηση με πούλμαν με προορισμό τη Νυρεμβέργη. Άφιξη και ξενάγηση στη Νυρεμβέργη, την ιστορική αυτή πόλη της Γερμανίας, γενέτειρα του παγκοσμίως διάσημου γερμανού ζωγράφου Άλμπρεχτ Ντίρερ. Η Νυρεμβέργη είναι μία πανέμορφη μεσαιωνική πόλη, που στο παρελθόν της έζησε μεγάλη ακμή. Ωστόσο τον 20ό αιώνα ταυτίστηκε με το ναζιστικό κίνημα και φυσικά με την ιστορική Δίκη της Νυρεμβέργης. Τη δεκαετία του 1930 υπήρξε το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938. Μεταπολεμικά επιλέχθηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται επίσης η πόλη των παιχνιδιών, καθώς εκεί λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.
Στη σημερινή μας ξενάγηση θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς, που τέμνει την παλιά πόλη, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και γύρω τους τη μεγάλη αγορά στην οποία κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στήνεται ένα παραμυθένιο σκηνικό με πάγκους και μαγαζάκια που πουλάνε χριστουγεννιάτικα στολίδια, λιχουδιές και ζεστό γλυκό κρασί. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να χαρούμε την ατμόσφαιρα αυτής της εντυπωσιακής πόλης και εν συνεχεία θα επιστρέψουμε στο Μόναχο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

2η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (περιπατητική ξενάγηση)

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Μόναχο, την πανέμορφη και ιδιαίτερα σημαντική πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Το Μόναχο είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, του μεγαλύτερου παραπόταμου του Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη μοναχός, διότι στο σημείο όπου βρίσκεται η πόλη αρχικά είχε χτιστεί ένα μεσαιωνικό μοναστήρι. Εξ ου και το οικόσημο που εικονίζει έναν μοναχό. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Επίσης είναι σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.
Το 1945, όπως και πολλές άλλες σημαντικές γερμανικές πόλεις, βομβαρδίστηκε ανελέητα από τις συμμαχικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί το 90% του ιστορικού κέντρου του. Αμέσως μετά τον πόλεμο όμως άρχισε να ανοικοδομείται με βάση τα παλιά σχέδια και σήμερα το βλέπουμε ατόφιο με όλο το μπαρόκ και ροκοκό μεγαλείο του. Από την άλλη, λόγω της σημαντικής ευμάρειας, έχουν ανεγερθεί και σημαντικά κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής από παγκοσμίως διάσημους αρχιτέκτονες, τα οποία συνδέονται με τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης.
Εμείς σήμερα θα κάνουμε μια υπέροχη βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ με τις νησίδες, τις πύλες και τους μεσαιωνικούς προμαχώνες, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Θα πάμε επίσης στην υπαίθρια γκουρμέ αγορά Βίκτουαλιενμαρκτ, στο κέντρο της πόλης. Η αγορά αυτή αρχικά ήταν κάτι σαν τις ελληνικές λαϊκές με τοπικούς παραγωγούς, ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα γκουρμέ υπαίθριο παζάρι με πολλά καταστήματα, ανθοπωλεία, φούρνους και εστιατόρια. Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

3η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αυστρία) – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε για μία ακόμη ολοήμερη εκδρομή στο αυστριακό Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρντ. Σάλτσμπουργκ σημαίνει Κάστρο του Αλατιού και αυτή η ονομασία δεν είναι τυχαία, διότι το ορυκτό αλάτι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο παρελθόν για την πλούσια οικονομία της πόλης. Άφιξη και ξενάγηση στο εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Η περιήγηση μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα του Σάλτσμπουργκ, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια. Θα δούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το ιστορικό θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά. Στη συνέχεια, θα πάμε στο εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη.
Περνώντας από την πύλη Σίγκμουντ θα δούμε το παλιό πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού, τον καθεδρικό ναό και την παλιά κατοικία του αρχιεπισκόπου. Στο Σάλτσμπουργκ ξεχωρίζει και το υπέροχο πάρκο των ανακτόρων Χέλμπρουν, όπου γυρίστηκαν πολλές σκηνές για τη διάσημη χολιγουντιανή ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας» (1965) με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Η ταινία κέρδισε 5 βραβεία Όσκαρ. Τα ανάκτορα και το πάρκο χρονολογούνται τον 17ο αιώνα και εμπνευστής τους ήταν ο Πρίγκιπας του Στρασβούργου Μάρκους Σίτικους. Χαρακτηριστικό του πάρκου είναι τα εντυπωσιακά σιντριβάνια, τα οποία παράγγειλε ο πρίγκιπας που μάλλον διέθετε πολύ χιούμορ. Τα σιντριβάνια είναι παιχνίδια νερού, με ειδικούς μηχανισμούς που αλληλεπιδρούν με τους επισκέπτες και τους πιτσιλάνε ή τους καταβρέχουν όταν τα πλησιάζουν... Από μόνα τους τα σιντριβάνια αποτελούν ένα ξεχωριστό αξιοθέατο μέσα στο πάρκο. Μετά το τέλος της ξενάγησή μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε έναν ωραίο καφέ και απίθανα σοκολατάκια για τα οποία φημίζεται η πόλη.
Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

4η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ (Ρομαντικός Δρόμος) – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πανέμορφη ημερήσια εκδρομή στον περίφημο Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας πάνω στις εντυπωσιακές Βαυαρικές Άλπεις. Βρισκόμαστε στη Νότια Βαυαρία και στο Νότιο Τμήμα του Δρόμου, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, το οποίο ίσως είναι και το πιο όμορφο. Ο Ρομαντικός Δρόμος εκτείνεται από Βορρά προς Νότο, σε μια απόσταση 366 χιλιομέτρων, από το Βίρτσμπουργκ (πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας) ως τη μεσαιωνική πόλη Φίσεν της Βαυαρίας.
Ειδικά δε στο νοτιότερο τμήμα του δρόμου, βρίσκονται κάποιες, μοναδικού χαρακτήρα, περιοχές, τις οποίες και θα δούμε σήμερα. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από ονειρεμένους δρυμούς, ένδοξα φρούρια, κελαριστά ρυάκια, άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα και απότομα φαράγγια. Η βαυαρική φύση σε όλο της το μεγαλείο!
Πρώτος σταθμός μας θα είναι το παγκοσμίως διάσημο Κάστρο Νόισβανσταϊν στο Φίσεν, φέουδο του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β΄, αγαπημένου ξαδέρφου της Σίσι της Αυστρίας. Νόισβανσταϊν σημαίνει Νέος Λίθος του Κύκνου. Ο Λουδοβίκος Β’ ήταν ένας ιδιαίτερα όμορφος βασιλιάς, τον οποίο ενδιέφεραν κυρίως οι τέχνες και ο ρομαντισμός. Αυτό προκάλεσε προστριβές στο περιβάλλον του και τελικά τον απομάκρυνε από τον θρόνο. Μετά την απομάκρυνση, κύκλοι του παλατιού διέδωσαν ότι έπασχε από παράνοια. Γενικώς του άρεσε να χτίζει παραμυθένια κάστρα και να πληρώνει για την κατασκευή τους ο ίδιος προσωπικά δίχως να χρεώνει τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.
Ένα τέτοιο κάστρο είναι το Νόισβανσταϊν στην κορυφή του λόφου πάνω από το χωριό Σβάνγκαου. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον διάσημο γερμανό συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ. Το παλάτι σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατό του το 1886, ενώ δεν είχε ακόμα αποπερατωθεί. Ο Λουδοβίκος πνίγηκε μυστηριωδώς σε μία βαυαρική λίμνη μαζί με τον ψυχίατρό του που βρέθηκε στραγγαλισμένος. Το κάστρο θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο της εποχής του Ρομαντισμού. Έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και έχει απεικονιστεί ως το παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης στην Ντίσνεϊλαντ.
Επόμενος σταθμός μας για σήμερα είναι η βαυαρική πόλη κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, με τη διπλή ονομασία Γκάρμις-Παρτενκίρχεν. Μέχρι και το 1935 το Γκάρμις και το Παρτενκίρχεν ήταν δύο ξεχωριστά χωριά τα οποία όμως ενώθηκαν και έγιναν μία πόλη για να υποδεχτούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Αυτοί οι αγώνες, που διοργάνωσε το ναζιστικό καθεστώς κινηματογραφήθηκαν από τη διάσημη και αινιγματική (για τη σχέση της με την ηγεσία του ναζιστικού κόμματος) Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Λένι Ρίφενσταλ και ήταν οι πρώτοι που περιλάμβαναν αλπικό σκι. Σε κοντινή απόσταση από Γκάρμις-Παρτενκίρχεν βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Ζούγκσπιτσε με υψόμετρο 2.962 μέτρα.
Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε ότι το Γκάρμις έχει έναν πιο μοντέρνο αέρα ενώ το Παρτενκίρχεν είναι σαφώς πιο παραδοσιακό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όλη η πόλη λειτουργούσε σαν νοσοκομείο για τους τραυματίες πολέμου. Σε αυτό το νοσοκομείο πέθανε το 1949 ο Γερμανός συνθέτης Ρίχαρντ Στράους.
Τελευταίος σταθμός μας στον Ρομαντικό Δρόμο πάνω στις Βαυαρικές Άλπεις είναι το επίσης αλπικό Όμπεραμεργκαου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο γραφικό μικρό χωριό το οποίο είναι διάσημο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι τοιχογραφίες στους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών. Γενικώς τοιχογραφίες υπάρχουν σε πολλά βαυαρικά χωριά στον Ρομαντικό Δρόμο όμως εδώ βρίσκονται οι περισσότερες και οι πιο εντυπωσιακές. Αναπαριστούν χριστιανικές σκηνές αλλά και σκηνές από διάσημα παραμύθια. Ο άλλος λόγος διασημότητας του χωριού είναι η εντυπωσιακή αναπαράσταση των Παθών του Χριστού που διοργανώνεται κάθε 10 χρόνια. Το έθιμο καθιερώθηκε το 1633, όταν οι κάτοικοι του χωριού έκαναν τάμα για να γλιτώσουν από την απειλή της πανούκλας…
Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

5η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (Αυστρία) – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσκεψη στο ειδυλλιακό Ίνσμπρουκ. Είναι η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού αυστριακού κρατιδίου του Τιρόλο και γνωστό κέντρο χειμερινών σπορ − δύο φορές διοργάνωσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, 1964 και 1976. Το Ίνσμπρουκ είναι χτισμένο στη συμβολή των παραπόταμων του Δούναβη, Σιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ τριών ψηλών αλπικών βουνών που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα.
Το ιστορικό κέντρο έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική όψη του, με τα καλντερίμια και τα θαυμάσια μπαρόκ ρυθμού κτίρια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια πεζή περιήγηση με τον αρχηγό μας στην παλιά πόλη, για να δούμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατά της. Πρώτα απ΄όλα θα πάμε στο σύμβολο του Ίνσμπρουκ, τη Χρυσή Στέγη. Πρόκειται για ένα έρκερ (κάτι σαν προεξέχον μπαλκόνι 2 ορόφων) που πρόσθεσε το 1500 ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην κατοικία του προκατόχου του, αυτοκράτορα Φρειδερίκου Γ'. Η στέγη του έρκερ είναι καλυμμένη με 2.657 επίχρυσα χάλκινα πλακίδια, εξ ου και η ονομασία Χρυσή Στέγη.
Εν συνεχεία θα περπατήσουμε στον κεντρικό και ομορφότερο δρόμο της πόλης, την οδό Χέρτσογκ-Φρίντριχ, η οποία θεωρείται εξέχον δείγμα της μπαρόκ
αρχιτεκτονικής (με το Δημαρχείο του 14ου αιώνα) και θα περάσουμε την παλιά ξύλινη σκεπαστή πεζογέφυρα στον ποταμό Ιν.
Θα πάμε επίσης στον αυτοκρατορικό ναό Χόφκιρχε όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού. Το κενοτάφιο κοσμείται από 24 αναγεννησιακά γλυπτά, που αναπαριστούν σκηνές από τα κατορθώματα του αυτοκράτορα και περιβάλλεται από 28 ανδριάντες υπαρκτών και μυθικών προγόνων του αυτοκράτορα. Απέναντι από την κύρια είσοδο του ναού βρίσκεται και το περίφημο Ασημένιο Παρεκκλήσι, με τον πολυτελή βωμό και το εντυπωσιακό άγαλμα της Παναγίας από ξύλο και ασήμι. Τέλος το αυθεντικό ξύλινο εκκλησιαστικό όργανο του ναού κατασκευάστηκε το 1560 και λειτουργεί μέχρι σήμερα.
Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι τα ανάκτορα Χόφμπουργκ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια στην Αυστρία. Χτίστηκε το 1460 σε γοτθικό ρυθμό και ανακαινίστηκε μεταξύ το 1773 από τη Μαρία Θηρεσία, οπότε και μετατράπηκε σε εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.
Ένα ακόμα εμβληματικό αξιοθέατο του Ίνσμπρουκ είναι η Αψίδα του Θριάμβου η οποία βρίσκεται στη νότια παλιά έξοδο της πόλης. Οικοδομήθηκε το 1765 για τον γάμο του πρίγκιπα Λεοπόλδου, δευτερότοκου της Μαρίας Θηρεσίας, με την ισπανίδα πριγκίπισσα Μαρία Λουίζα. Όπως θα παρατηρήσουμε η νότια πλευρά της αψίδας κοσμείται με γαμήλιες παραστάσεις. Ωστόσο η βόρεια πλευρά εικονίζει κηδεία… Ο πατέρας του γαμπρού, Φραγκίσκος Στέφανος, πέθανε αιφνίδια 13 μέρες μετά τον γάμο Εν συνεχεία θα αφήσουμε πίσω μας το Ίνσμπρουκ και θα πάμε στη γειτονική πόλη Βάτενς για να επισκεφτούμε το Μουσείο των Κρυστάλλων Σβαρόφσκι. Εκεί, μεταξύ πολλών εντυπωσιακών και πολύτιμων εκθεμάτων θα δούμε τον μεγαλύτερο κρύσταλλο που κόπηκε ποτέ: βάρους 300.000 καρατίων! Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

6η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο για εξερεύνηση της πόλης και νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής μας.

Durations

5 - 7 ημέρες

Tour's Location

from €0,00

You might also like

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!