from €35,00
Book Now

💪Πάμε Όλυμπο με Lamos : 😎20/10/2k24 Φθινοπωρινό εκδρομικό στο βουνό των Ολύμπιων Θεών

Not Rated

Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

😎20/10/2k24 Φθινοπωρινό εκδρομικό στο βουνό των Ολύμπιων Θεών

❗️Τίτλος Εκδρομής:
💪Πάμε Όλυμπο με Lamos

🤓Προορισμοί:
👉Πριόνια – Σπήλαιο Αγ.Διονυσίου κ Παλαιά Μονή – Φαράγγι Ενιπέα/Καταρράκτες την ΜIΚΡΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – Λιτόχωρο (ελεύθερος χρόνος)

🔲Το πρωί λοιπόν περίπου στις 07:30 όπως κάθε Κυριακή έτσι κ αυτή ξεκινάμε την εκδρομή μας όπως τον παλιό καλό καιρό από την γειτονιά (δείτε στο τέλος της περιγραφής που μπορείτε ν συναντήσετε το εκδρομικό σας λεωφορείο).
🔲Ξεκινάμε το εκδρομικό μας με πρώτο προορισμό την θέση Πριόνια στον εθνικό δρυμό Ολύμπου κ με μία στάση στα ΣΕΑ του Ευαγγελισμού στην Λάρισα για καφεδάκι κλπ θα φτάσουμε στην θέση Πριόνια, εκεί όπου σταματούνε οι δρόμοι κ συνεχίζει ατόφιο το βουνό των θεών μόνο με μονοπάτια προς την κορυφή, εμείς όμως αυτήν την φορά ΔΕΝ πρόκειται να πάρουμε κάποιο μονοπάτι προς την κορυφή αλλά ένα μικρό μονοπάτι σε σχέση με αυτά που υπάρχουνε για να περπατήσουμε στη φύση των Ολύμπιων θεών 😉.
🔲Θα αποβιβαστούμε από το εκδρομικό λεωφορείο σας στην διασταύρωση που θα ξεκινήσουμε το περίπατο μας στο φαράγγι του Ενιπέα κ την πανέμορφη φύση του Ολύμπου . Το λεωφορείο θα το συναντήσουμε πάλι στο ίδιο σημείο αφού τελειώσουμε το μονοπάτι.

☑️Διαδρομή (Λαμία – Πριόνια): 230 χλμ
☑️Εκτιμώμενη ώρα άφιξης : 12:00

👉Πρώτο σημείο ενδιαφέροντος θα είναι η Παλαιά Μονή του Αγ. Διονυσίου κ η μοναστηριακή της κοινότητα, στο σημείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο περίπου στα 25 λεπτά για ατομική περιήγηση κ φωτογραφίες φυσικά.
Έπειτα γυρνάμε πάλι πίσω για μόλις 200 μέτρα όπου κ θα ξεκινήσουμε την ημερήσια εκδρομή μας στο φαράγγι του Ενιπέα περπατώντας σε μονοπάτι πλάι στο ποτάμι του θρυλικού Ενιπέα κάτω από έλατα κ όλη την βλάστηση του βουνού των Θεών.
👉Δεύτερο σημείο ενδιαφέροντος θα είναι το σπήλαιο του Αγ.Διονυσίου κ τα σημεία όπου ασκήτευσε ο Άγιος Διονύσιος , το κρεβατάκι του, το Αγίασμα κ την εκκλησία που είναι χτισμένη κάτω από ένα τεράστιο σπήλαιο κοντά στην κοίτη του ποταμού.
👉Τρίτο σημείο ενδιαφέροντος είναι το μικρό μονοπάτι στο φαράγγι του Ενιπέα που συνδέει την Παλαιά Μονή Αγίου Διονυσίου με το καταφύγιο/εστιατόριο στην θέση πριόνια,το μονοπάτι θα μας χαρίσει απίστευτες φωτογραφίες / βίντεο / εικόνες άγριας φύσης / καταρράκτες κλπ.
👉Τέταρτο σημείο ενδιαφέροντος λίγο πριν το τέλος του περιπάτου είναι ίσως το καλύτερο σημείο να φάει καποιος γύδα βραστή κ άλλα πιάτα παρέα με μια μπύρα επάνω στον Όλυμπο.Στο σημείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουνε όσοι θέλουν ή να πιούνε μια μπύρα ή τίποτα από τα 2, έχει κ τουαλέτες να αλλάξουν ρούχα όσοι θέλουν καθότι αποτελεί σε εισαγωγικά βάση ή έναρξη/λήξη για πάρα πολλά μονοπάτια στον Όλυμπο.

⁉️Πληροφορίες μονοπατιού:
🔘Σηματοδοτημένο από τις τοπικές αρχές ανοιχτό προς όλες τις ηλικίες 24 ώρες το 24 ώρο ανοιχτό.
🔘 4χλμ ή 4,5χλμ συνολική διάρκεια περπατήματος από εκεί που μπορεί να πάει το εκδρομικό σας λεωφορείο κ που θα το συναντήσουμε πάλι στο τέλος της διαδρομής.
🔘Εκτιμώμενος χρόνος για γρκούπ με αρκετές στάσεις για φωτογραφίες 3ώρες περίπου.
🔘Έχει ανηφόρες αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, ο περίπατος θα γίνει με αρκετές στάσεις σε όλη την διαδρομή του.
🔘Για όσους είχανε κάνει μαζί μας τον μεγάλο Ενιπέα, αυτό είναι το παιδί του ή το εγγόνι του σε θέμα κούρασης.
Επιπλέον πληροφορίες για την μνήμη κ φυσικά τους καλεσμένους μας που ακολουθήσανε μαζί σε διάφορα μονοπάτια άλλα είναι περίπου το ίδιο με τον Καταρράκτη της Καλυψώς , την Πυραμίδα της Γκιωνας κ τον Ναό του Ηρακλή σε βαθμό κούρασης.
🔘Για όσους δεν έχετε περπατήσει μαζί μας ξανά είναι όσο από το στρογγυλό κόμβο στα ΚΕΥΠ μπροστά μέχρι το ΒΟΡΕΙΟ περπατώντας από τον καινούργιο περιφερειακό (ΜΟΜΑ).

❗️Φιλική σύσταση γραφείου:
🔘Αθλητικά παπούτσια (sportex/μποτάκια)
🔘Μία 2η μπλούζα μαζί ή ζακέτα σε περίπτωση που χρειαστεί.
🔘Μία ομπρέλα σε περίπτωση που χρειαστεί
🔘Τσάντα πλάτης (σχολείου δλδ είναι αρκετή)
🤔Εσύ πόσο καιρό έχεις να ετοιμάσεις μια μικρή τσάντα πλάτης για να πας εκδρομή;
🤓Τυπικές κ χρήσιμες πληροφορίες: Η συμμετοχή στον περίπατο στην φύση γίνεται πάντα με ατομική ευθύνη του εκδρομέα, θα σας μοιραστεί η σχετική υπεύθυνη δήλωση στο λεωφορείο όπως σε κάθε περίπατο πριν την έναρξη του. Οι πληροφορίες για τις διαδρομές είναι αρκετά καλά διατυπωμένες για τις δυσκολίες που ενδεχόμενος συναντήσετε ή όχι ανάλογα την φυσική κατάσταση σας, γενικά δεν κάνουμε αγώνες αλλά ελεύθερους περιπάτους στην φύση.

☑️Περπάτημα : 4 – 4,5χλμ
☑️Εκτιμώμενη ώρα άφιξης στο Λιτόχωρο : 16:30

🔲 Στις 16:00/16:30 υπολογίζουμε ότι θα έχουμε ανέβει πάλι όλοι στο λεωφορείο για να πάμε στο όμορφο Λιτόχωρο να πάρουμε το απογευματινό καφεδάκι μας ή την σοκολάτα ή τσιπουράκι στις παρυφές/πρόποδες πλέον του Ολύμπου. Στο σημείο θα έουμε ελεύθερο χρόνο περίπου στις 2 ώρες για ατομικούς ελεύθερους περίπατους στο όμορφο αυτό γραφικό χωριό κ φυσικά αναδρομή στις φωτογραφίες κ βίντεο που τραβήξαμε στην διάρκεια του περίπατου μας στην φύση.

☑️Διαδρομή (Πριόνια-Λιτόχωρο): 18 χλμ
☑️Εκτιμώμενη ώρα άφιξης : 16:30/17:00

🔲Στις 19:00 περίπου θα αναχωρήσουμε από το πάρκινγκ των λεωφορείων. στο Λιτόχωρο με προορισμό την βάση μας την όμορφη Λαμία κάνοντας την απαραίτητη στάση στην εθνική οδό σε ΣΕΑ στην περιοχή του Βόλου για τουαλέτα κλπ.

☑️Διαδρομή (Λιτόχωρο – Λαμία): 211 χλμ
☑️Εκτιμώμενη ώρα άφιξης : 21:30-22:00

😎Άντε να πάμε καμία εκδρομή δεν μπορώ έχω βαρεθεί.

✅Τιμή συμμετοχής :
✅Ενήλικες : 35 ευρώ
✅Παιδιά – φοιτητές : 30 ευρώ
⁉️Στην τιμή περιλαμβάνονται:
🔘Σάντουιτς
🔘Σοκολάτα
🔘2 μπουκαλάκια νερό

⁉️Ώρες και σημεία προκαθορισμένης επιβίβασης στο λεωφορείο του Lamos :
🕛Αγία Παρασκευή : 07:25
🕛Μεγάλη βρύση στην εκκλησία απέναντι ( μίνι μάρκετ ): 07:30
🕛Πλατεία Ροδίτσας : 07:36
🕛Γραμμές Ροδιτσας : 07:39
🕛Πλατεία Μαγνησίας στον κεντρικό ( στα ταξί ): 07:40
🕛Πλατεία Σανατορίου ( γενικό νοσοκομείου Λαμίας ) : 07:45
🕛Πλατεία Αγίου Αθανασίου ( γαλανέϊκα ) : 07:50
🕛Οδός Υψηλάντη κ Σάμου : 07:53
🕛Οδός Υψηλάντη ( στο ύψος του Μασούτης ) : 07:54
🕛Θέατρο: 07:55
🕛Πλατεία Ελευθερίας (στο πρώην flo cafe νυν 2 saints ) : 07:57
🕛Πλατεία Διάκου : 07:58
🕛Πλατεία Πάρκου ( στα Public ) : 07:59
🕛Λεωνίδου κ Παλαιολόγου :08:00
🕛Τέρμα Λεωνίδου ( μεταφορική άλφα ): 08:01
🕛Κύπρου κ Αθηνών : 08:02
🕛Οδός Βασιλικών ( στην καφετέρια Artesian ) : 08:03
🕛Περιοχή έκθεσης : 08:05

⁉️Σε περίπτωση άσχημου καιρού που θα θέσει σε κίνδυνο τα μέλη της εκδρομής οι προορισμοί θα αντικατασταθούν με τους εξής :
👉Καταρράκτης Αγίας Κόρης
👉Καταρράκτης Ορλιάς
👉Λιτόχωρο
Διαδρομές οικογενειακές εύκολες με ιδιαίτερο κάλος στη φύση του Όλυμπου.

🤓Επιπρόσθετες πληροφορίες : επειδή κάνουμε εκδρομές σε φύση, καταρράκτες σπήλαια κλπ οι ώρες που διαβάσατε από πάνω μπορεί να είναι μεταβλητές για την πιο ομαλή διεξαγωγή της εκδρομής σας, σε περίπτωση που χρειαστεί ο οδηγός σας είναι ο νόμιμος υπεύθυνος κ έχει την απαραίτητη εμπειρία για να φτιάξει την ημέρα σας όσο όμορφη βγαίνει στο τέλος κάθε εκδρομής που κάνουμε , ισιώνοντας τις στραβές που μπορεί να τύχουν μέσα στην ημέρα μας.
☎️Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε μας στο : 6987387480 ή επικοινωνήστε μαζί μας στα social media ( Facebook , instagram ) ή μεσω της σελιδας μας lamostravel.gr.

Durations

1 - 3 ημέρες

Tour's Location

from €35,00

You might also like

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!